Tennispark (bijna) weer open voor alle leden

11 mei 2020


Zoals jullie wellicht afgelopen woensdag in de persconferentie hebben gehoord, mogen ook de senioren weer de baan op. Echter moeten we ons allemaal aan een aantal richtlijnen houden.  De richtlijnen vanuit de KNLTB zijn:

Junioren
Training voor de jeugd is inmiddels opgestart. Alle trainers zijn blij weer aan de slag te kunnen en ook de jeugd is blij weer te kunnen tennissen. Vanuit de JC is een mail gestuurd met de richtlijnen, deze richtlijnen blijven nog steeds gelden. Vanuit het bestuur nogmaals het vriendelijke doch dringende verzoek aan ouders, om niet op het park te komen/blijven. Zet u kinderen af voor hun tennisles en kom ze aan het eind van de les weer ophalen, maar blijf tussendoor niet op het park. 

Xander Veelbehr houdt jullie iedereen op de hoogte qua lestijden. Bij het vrijspelen van de jeugd moet nog steeds een toezichthouder aanwezig zijn. Binnen onze vereniging is Xander de toezichthouder, dit betekent dat de jeugd alleen mag vrij spelen op de momenten dat Xander op de club is. Voor onze club betekent dat:

  • Maandag tot en met vrijdag: van 15.30 – 19.00 uur
  • Zaterdag en zondag: van 10.00 – 12.00 uur

Senioren
Voor senioren leden geldt dat we in overleg zijn met de gemeente of de trainingen deze week gestart mogen worden. De gemeente is nog in afwachting van de richtlijnen vanuit de veiligheidsregio. Zodra we groen licht hebben wordt dit zo snel mogelijk gecommuniceerd. Xander verzoekt alle senioren leden die een training volgen om rekening te houden dat de lessen maandag 11 mei weer mogelijk kunnen starten. Xander brengt iedereen op de hoogte zodra er een definitief antwoord is. Zodra er toestemming is, mogen senioren leden ook weer gaan vrij spelen. Hierbij gelden uiteraard nog steeds de RIVM richtlijnen (1,5 meter afstand houden, gebruik alleen eigen materiaal, blijf thuis bij klachten). Behalve deze richtlijnen, zijn er ook vanuit de KNLTB een aantal richtlijnen opgesteld. Te weten: 

  • Tot 1 juni mag er alleen getennist worden met maximaal 2 spelers op een baan. Dubbelspel is dus helaas nog niet mogelijk. Eind mei wordt er besloten of er uitgebreid kan worden en dubbelspel ook mogelijk gaat zijn. Voor de training geldt dat er met maximaal 4 mensen per baan getraind mag worden. 
  • Vrij spelen mag alleen als er vooraf een baan gereserveerd is! Tot nader bericht kan dit door uiterlijk een dag van te voren voor 18:00 uur een mail gestuurd te hebben naar: [email protected]. In de mail graag het volgende vermelden: naam + bondsnummer, naam + bondsnummer medespeler, dag en tijdstip waarop je een baan wilt reserveren. Alleen complete mails zullen in behandeling worden genomen. Je krijgt altijd een bevestigingsmail terug, zodra je baan gereserveerd is. Heb je geen baanreservering gedaan, dan mag je geen gebruik maken van de tennisbanen. We zijn aan het uitzoeken of we (tijdelijk) de functie baan reserveren in de clubapp kunnen activeren. Zodra dit kan, zal dat de manier worden waarop een baan gereserveerd kan worden. Tot nader bericht is het alleen mogelijk om een baan te reserveren door een mail te sturen. 
  • Het clubhuis, terras en de overige faciliteiten blijven tot nader bericht gesloten. Dit betekend thuis omkleden, zelf drinken meenemen en zorg dat je geen gebruik hoeft te maken van het toilet. 
  • Je bent van harte welkom om weer te komen tennissen, het is echter niet de bedoeling dat men voor of na het tennis op het park verblijft. Kom kort voor de start van je baanreservering en ga zo snel mogelijk weer naar huis als je uit getennist bent.

Neem de richtlijnen goed door en houd je hier ook aan! 

We snappen als bestuur dat het veel van onze leden vraagt en ons geduld behoorlijk op de proef wordt gesteld. Ook wij staan te springen om weer te kunnen tennissen. Wij verzoeken jullie echter uitdrukkelijk om je aan alle regels en richtlijnen te houden. Niet alleen voor de gezondheid van jezelf en medeleden, maar ook voor de vereniging. Het is beter om te voorkomen dan dat het park wederom op slot moet. 

Veel tennisplezier! 

Namens bestuur TV Rhelico  

Nieuwscategorieën