TV RELICO ZET ZICH IN ALS MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORDE ORGANISATIE

30 mei 2018


Vroeg jij je ook af wat er met de oude lampen zou gebeuren nadat deze vervangen zijn door duurzame LED-lampen?
Loes van Delft had een geweldig duurzaam idee. Vandaag zijn de lampen opgehaald door 3 vrijwilligers van Betuwe Wereldwijd. Deze stichting zonder winstoogmerk, bestaat al 30 jaar en er werken nu zo'n 40 mensen: een mix van medewerkers met een rugzakje (zoals autisme of een verstandelijke beperking), vrijwilligers, langdurig werklozen, stagiaires en drie betaalde coördinatoren.

WAT ZIJ WILLEN BEREIKEN

De visie is dat iedereen een kans moet krijgen, zowel mensen hier in Nederland als mensen in ontwikkelingslanden. Voor de mensen hier richten zij zich op een passende, veilige en stimulerende werkplek voor een ieder die ondersteuning nodig heeft om sociaal en maatschappelijk mee te kunnen doen. Voor de mensen in ontwikkelingslanden streven ze ernaar dat een ieder (jong of oud, man of vrouw) die een beroep wil leren en uitoefenen, kan beschikken over voldoende en kwalitatief goed gereedschap.

WAT ZE DOEN

In een uitgebreide werkplaats knappen ze gebruikt gereedschap, naaimachines, breimachines, fietsen en computers op en verzenden deze naar ontwikkelingslanden. Het gaat naar kleine opleidingscentra en andere organisaties die zich richten op armoedebestrijding en werkgelegenheid. Spullen en materialen die ze níet kunnen verzenden worden helemaal gedemonteerd, gesorteerd en afgevoerd voor recycling.

De oude armaturen van TV Rhelico zijn door Betuwe Wereldwijd worden gedemonteerd en afgevoerd!

We zullen ook later in het jaar nog een keer aandacht gaan besteden aan NIEUWE KANSEN!

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

0345682898

Address

Boutensteinseweg 2/a
4156 JZ Rumpt