Padelinformatie

Padel is op dit moment dè sport in opkomst. Vanwege het dynamische karakter en doordat het eenvoudig te leren is, heeft de groei van padel de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Vanaf 1 januari 2022 is TV Rhelico gestart met twee padelbanen. 

Wat is Padel?
Padel is een unieke racketsport, ontstaan in Zuid Amerika en met name in Spanje mega populair.  Het is daar sport nummer twee na voetbal. Padel is een snel in populariteit groeiende racketsport die de beste elementen van tennis en squash combineert. Twee dubbelteams spelen tegen elkaar op een baan ter grote van een single tennisbaan, met een glazen wand eromheen waar de bal tegenaan gespeeld mag worden. Dit maakt padel tot een unieke en dynamische funsport . De sport is spectaculair, snel en dynamisch door het gebruik van de wanden. Het strategische karakter van de sport maakt het al snel verslavend omdat je onverwachte rally’s hebt.

Eenvoudig te leren
Padel is zeer eenvoudig aan te leren. Het gebruik van het korte padelracket en de padelbal heb je binnen 5 minuten onder de knie. Na een korte uitleg van de spelregels ben je al klaar om een eerste wedstrijd te spelen. Het is daarmee een zeer laagdrempelige sport die zowel voor beginners als gevorderden heel aantrekkelijk is. In tegenstelling tot bijvoorbeeld tennis is er niet veel technische training nodig om toch te kunnen genieten van een leuke partij.

Les en kennismaking
Onze tennisschool Xander Veelbehr verzorgt alle lessen.

Meer informatie?
Carlo en/of Xander helpen je graag verder. 

Links
Wij hebben een introductiefilmpje gemaakt. KLIK HIER
Een padelwedstrijd op topniveau in Spanje. Nieuwsgierig? KLIK HIER

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 345 682 898

Address

Boutensteinseweg 2a
4156 JZ Rumpt

KVK-nummer

11030997