Jeugd

Tips voor op de baan

Als je op een baan aan het tennissen bent, hopen we dat je veel plezier hebt. Om het voor iedereen sportief en plezierig te houden, vragen we je aandacht voor het volgende:

  • Soms rolt er een bal naar de baan naast je waar anderen aan het spelen zijn. Ren er niet meteen achteraan, maar wacht even tot ze de bal niet meer overspelen. Vraag dan of je de bal terug mag.
  • Maak geen ruzie en ga niet schelden. Natuurlijk mag een juichkreet bij een goed geslagen bal wel. Juichen omdat je tegenstander een bal fout slaat is niet zo sportief.
  • Als je stopt met tennissen, neem dan eventuele lege flesjes of afval mee naar de prullenbakken buiten de tennisbaan. De baan ligt er dan weer netjes bij voor diegene die na jou gaat tennissen.
  • Als je gaat kijken naar een tennisles of tenniswedstrijd, wees dan rustig en praat niet te hard. Het is ook niet fijn voor de tennissers als je langs de baan gaat rennen, roepen of spelen.
  • Ben je als toeschouwer bij een echte tenniswedstrijd, dan mag je niet praten met de spelers of aanwijzingen geven. Ook ouders mogen zich dan niet bemoeien met de wedstrijd. De spelers moeten leren er samen uit te komen als ze het oneens zijn over een bal. Natuurlijk mag er wel een compliment worden geven als er een mooie bal is geslagen.  

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

0345682898

Address

Boutensteinseweg 2/a
4156 JZ Rumpt
Nederland