Training

Tennisschool Xander Veelbehr verzorgt al sinds 2001 met veel plezier de trainingen op TV Rhelico. Onze tennislessen bestaan uit 2 seizoenen (zomer en winter). Een seizoen bestaat uit 18 trainingen van 50 minuten per les.

Tijdens de wettelijk vastgestelde schoolvakanties van Midden-Nederland zijn er geen trainingen.  

Tennislessen voor jeugd
Voor de jeugd vanaf 5 t/m 12 jaar geven wij training volgens het KNLTB-Tenniskids principe bestaande uit niveau blauw, rood, oranje en groen. Dit houdt in dat er met aangepaste ballen, baantjes en netten wordt getraind.  

Vanaf 5 jaar kunnen er al wedstrijdjes gespeeld worden in de KIA Tenniskids competitie. Dit is een tenniscompetitie voor de jeugd in de kleuren rood, oranje en groen dat gedurende het gehele jaar, op meerdere zondagochtenden,  in teamverband wordt gespeeld. De jeugd in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar kunnen meedoen aan de KNLTB jeugdcompetitie in het voor- en najaar.

Zie www.tenniskids.nl voor een uitgebreide uitleg.  

Tennislessen voor senioren
Natuurlijk kunnen ook de senioren bij ons terecht voor tennislessen op maat. Wij geven les aan alle niveaus van beginners tot wedstrijdspelers.

Voor de beginners werken we vooral aan de basisslagen en de basisprincipes die nodig zijn om z.s.m. op eigen niveau een wedstrijd te kunnen spelen. Naar mate het niveau stijgt en men meer wedstrijden gaat spelen worden de trainingen steeds meer technisch, tactisch en conditioneel.  

Bij TV Rhelico nemen de senioren op vrijwillige basis deel aan de landelijke competities.    

Padellessen
Padel is op dit moment dè sport in opkomst. Vanwege het dynamische karakter en doordat het eenvoudig te leren is, heeft de groei van padel de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Vanaf 1 januari 2022 is TV Rhelico gestart met twee padelbanen. 

Wat is Padel?
Padel is een unieke racketsport, ontstaan in Zuid Amerika en met name in Spanje mega populair.  Het is daar sport nummer twee na voetbal. Padel is een snel in populariteit groeiende racketsport die de beste elementen van tennis en squash combineert. Twee dubbelteams spelen tegen elkaar op een baan ter grote van een single tennisbaan, met een glazen wand eromheen waar de bal tegenaan gespeeld mag worden. Dit maakt padel tot een unieke en dynamische funsport . De sport is spectaculair, snel en dynamisch door het gebruik van de wanden. Het strategische karakter van de sport maakt het al snel verslavend omdat je onverwachte rally’s hebt.

Eenvoudig te leren
Padel is zeer eenvoudig aan te leren. Het gebruik van het korte padelracket en de padelbal heb je binnen 5 minuten onder de knie. Na een korte uitleg van de spelregels ben je al klaar om een eerste wedstrijd te spelen. Het is daarmee een zeer laagdrempelige sport die zowel voor beginners als gevorderden heel aantrekkelijk is. In tegenstelling tot bijvoorbeeld tennis is er niet veel technische training nodig om toch te kunnen genieten van een leuke partij.


Wij hebben een introductiefilmpje gemaakt. KLIK HIER
Een padelwedstrijd op topniveau in Spanje. Nieuwsgierig? KLIK HIER

Voor meer informatie of interesse? Neem geheel vrijblijvend contact op met Xander Veelbehr:

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 345 682 898

Adres

Boutensteinseweg 2a
4156 JZ Rumpt

KVK-nummer

11030997